Pripreme kadeta i juniora u Caserti

Od 28. kolovoza do 4. rujna naši kadeti i juniori bili su na pripremama u sklopu kampa u Caserti, Italija. Kamp je organizirao klub San Nicola iz Caserte (Italija). Punih osam dana, osam Mladostaša, imalo je priliku trenirati pod vodstvom dva vrhunska talijanska trenera, trener kluba San Nicola-Mario Renzulli i trener kluba Acireale-Domenico Patti. Ove godine kamp je bio još i veći, jer su nam se pridružili sportaši sa Sicilije iz kluba Acireale. Dvorana opremljena s 9 borilišta i ostalim popratnim sadržajem potrebnim za mačevanje, omogućuje vrhunske uvjete za sparing. Naši sportaši svakodnevno su trenirali 6 sati. Između treninga opuštali smo se u predivnoj atmosferi Tenute Re Ferdinando uz bazen i talijansku kuhinju.

Peti dan kampa organizirano je mini natjecanje svih sudionika. Djevojke i dečki mačevali su zasebno. Borbom koju su odradile Andrea Majdandžić i Ana Mesić (Ana je pobijedila) ušle su u finale, na što smo vrlo ponosni. Puno rada, iskustva, novih spoznaja, novih prijateljstava i sportskog zadovoljstva je ono što ukratko možemo zaključiti o ovom kampu!

Nadamo se da će nam se naši prijatelji iz Italije pridružiti u prosincu u Zagrebu, a mi, da ćemo imati priliku uzvratiti im ljubaznost i naravno dobro mačevanje!