IMG_2256

Luki Gnjidiću dodijeljena nagrada “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”

U četvrtak je Luki Gnjidiću u Gradskoj skupštini Grada Zagreba dodijeljena nagrada koja promiče humanosti i toleranciju “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost” a sve zbog njegovog zalaganja za druge i doprinos u stvaranju boljega društva.

Nagrade je dodijelio Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je zahvalio roditeljima Luke Ritza, nagrađenim učenicima, roditeljima nagrađenih ali i nastavnicima i profesorima.

Nagrađeni mladostaš Luka Gnjidić je rekao da se prema drugima ponaša onako kako bi želio da se prema njemu ponašaju drugi.

“Mislim da nisam napravio jedno veliko djelo nego više manjih. Nastojao sam sve prijatelje uključiti u razne aktivnosti i to su profesori prepoznali te me nominirali”, rekao je.

Luka Gnjidić je osim što je član Hrvatskoga akademskog mačevalačkog kluba Mladost, koji već pet godina na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima u oba oružja, maču i floretu, postiže izvrsne rezultat, je i odličan i svestran učenik koji se ističe tolerantnošću prema učenicima, a njegov je razred zbog toga postao mjesto tolerancije. Svojim primjerom svjedoči i svakodnevno promiče dobro pomažući svojem razrednom kolegi zalažući se za njega.

U ime kluba želimo čestitati Luki na dodijeljenoj nagradi te izraziti kako nam je čast što je član našega kluba.